Inschrijven kan tot zondag 10 januari 23.59

0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Days
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Hours
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Minutes
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Seconds

Oefen 12 maanden
de basisstreken van sumi-e ,
maak mooie opdrachten en
laat je inspireren door anderen

Voor een jaar betaal je nu € 240,00

Als de prijs in de toekomst  omhoog gaat, blijf je dit voordelige bedrag bij verlenging betalen. Om je een idee te geven wat de waarde van de verschillende onderdelen zijn, onderstaand overzicht. Als clublid bespaar je €1.054!

Oefeningen, opdrachten en werkboek
Feedback op het werk
Live Zoom-les
Cursus 'Mooie Streken'
Cursus 'Vier Schatten van de Studio'

12 x €50
12 x €10
12 x €40
€47
€47

€600
€120
€480
€47
€47

Totaal

€1.294

Aanmelden is alleen mogelijk aan het begin van het jaar of in de eerste week van juli.

Jaarprogramma

€ 240,00

  • Maandelijks een werkboek
  • Meer dan 150 video's met oefeningen en een opdracht
  •  Iedere maand een live online les
  • Als bonus extra cursussen zoals de 'Mooie Streken' en de 'Vier Schatten van de Studio'.

Betalen kan met iDeal, Bancontact, bankoverschrijving of contant.

Wat is de Zwarte Inkt Club?

Het online platform voor beginners en gevorderden op het gebied van inktstreken met penseel!

De club geeft de mogelijkheid om online kennis en vaardigheden van een eeuwenoude Japanse kunstvorm  
op een moderne manier te leren.

Het maakt niet uit of je net begint of dat je je kennis en vaardigheden wilt uitbreiden of oppoetsen. Als clublid heb je (zolang je lid blijft) onbeperkt toegang tot een serie cursussen, geschikt voor ieders niveau. 'De vier schatten van de studio' is een minicursus waarbij penseel, inktstaaf, inktsteen en papier extra aandacht krijgen. Bij de minicursus 'Mooie Streken' maak je kennis met diverse inktstreken die je gelijk kunt oefenen en toepassen.

En dan zijn er de maandelijkse lessen. I.p.v. langdurig dezelfde penseelstreek te moeten blijven herhalen, krijg je iedere maand weer andere oefeningen. Bij deze oefeningen verbeter je de vaardigheden van de basisstreken, terwijl je nieuwe onderwerpen leert maken. In een jaar krijg je ruim 150 korte instructievideo's. Daarnaast kun je iedere maand een uur meedoen met een interactieve les.

Wat kun je verwachten in de Zwarte Inkt Club?

We hebben een druk leven. De club is zo ingericht dat je zelf kunt plannen wanneer je de cursussen wilt volgen. En zolang je lid blijft, zijn deze cursussen toegankelijk. Alleen de interactieve Zoom-les (een keer per maand op een maandagavond van 20.00 - 21.00 uur), zet je in je agenda... maar komt het niet goed uit, dan kun je altijd nog de opname achteraf terugkijken.

Het jaarprogramma is opgedeeld in maandelijke modules. En in deze modules zitten weer losse lessen.  Iedere maand komen op de 1ste van de maand nieuwe oefenlessen beschikbaar. Op de 15de kun je de uitleg van de nieuwe opdracht bekijken. En aan het eind van de maand is er een interactieve les. Je kunt iedere maand een nieuw werkboek downloaden, waarin je alles terug kunt vinden.

Je leert nieuwe vaardigheden en technieken op het gebied van het Japans inktschilderen. Wanneer je regelmatig oefent, kun je merken dat niet alleen je streken beter worden, maar  ook je houding, ademhaling en innerlijke rust zal duidelijk in positieve zin veranderen.

De club zou geen club zijn als je niet met andere leden kennis en ideeën kunt uitwisselen. Dit kan bij de discussies van de lessen en in de besloten community.

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet voor mezelf spreek wanneer ik Astrid-sensei ontzettend bedank voor dit mooie schilderavontuur van de afgelopen maanden zodat 2020 afgesloten kan worden met iets positiefs. Nogmaals dank
Corina
Deze eeuwige student heeft veel opgestoken in het afgelopen halfjaar en wil nog graag verder om meer van je te leren. Dank voor je mooie en inspirerende lessen
Yolande
De inspiratie, die het mij gebracht heeft, het genieten van de oefeningen, de blaadjes en bloemetjes, het maakt me allemaal heel gelukkig. Het is zoals beloofd een mooie reis.
Janneke

Veelgestelde vragen (FAQ)

Nee, de oefeningen zijn geschikt voor als je beginner bent of juist meer ervaring hebt. Het gaat iedere keer weer om het herhalen en blijven oefenen. Er zijn opdrachten voor verschillende niveau's.

De Zwarte inkt Club is een jaarprogramma waarin je samen met anderen de basisstreken van het Japans inktschilderen gaat ontdekken, leren, oefenen en gebruiken. Iedere maand krijg je een nieuw werkboek met video's met oefeningen (dag 1) en een opdracht (dag 15). Voor de gevorderden zijn er extra oefeningen om kennis te verdiepen. Je kunt online vragen stellen en je werk delen voor feedback. Aan het eind van de maand kun je een uur 'live' meedoen met een interactieve Zoom-les.

Jazeker, zolang je lid blijft zijn alle lessen te herhalen. De een vindt het leuker om de lessen samen met de anderen te maken en de ander doet het liever op zijn of haar eigen tempo.

Dat is helemaal aan jou en aan hoe intensief jij de trainingen gaat volgen en toepassen! Maar het minimum per les inclusief de opdrachten is zeker een uur.

Je leert de techniek van sumi-e in relatie tot de Japanse kalligrafie. Japanse kalligrafie is op zichzelf  een pittige studie. Momenteel is de club vooral gericht op het Japans inktschilderen. Je krijgt wel schrijfoefeningen die uit de Japanse kalligrafie zijn ontstaan en bij sumi-e gebruikt worden.

De onderwerpen zijn gevarieerd en hebben met de natuur te maken. Deze onderwerpen komen uit de 'Mosterdzaadtuin, Handboek van de Schilderkunst'. Zo kun je na een jaar de vier belangrijkste onderwerpen de bamboe, chrysant, pruimenbloesem en  orchidee maken.

Iedere sensei heeft een eigen manier van lesgeven. Het kan zijn dat jij het op een andere manier hebt geleerd. Ben je al een manier gewend dan kun je je zelf uitdagen door iets nieuws te leren. Of je kiest voor de gemakkelijke weg en blijft doorgaan op de wijze die jij kent. Kijk zelf wat je het prettigst vind.

Juist niet! Japans inktschilderen is meer dan alleen een techniek. Je leert ook om te gaan met innerlijke balans, bewust ademhalen, in de stroom van het ‘hier en nu’ zijn, aandacht en focus, (levensenergie) flow en bewustzijn en het loslaten van spanning in je lichaam. Daarnaast ontdek je meer over innerlijke kwaliteit en verstilling.

Het eerste jaar krijg je alle basisstreken. Wanneer je het hele jaar hebt doorlopen, kun je door blijven gaan. Je krijgt oefeningen en opdrachten voor gevorderden. Alle lessen blijven, zolang je lid blijft, tot je beschikking. 

Nee, aan het eind van je abonnement krijg je bericht of je wilt verlengen. Dit gebeurt niet automatsch. Verleng je niet, dan heb je m.i.v. de 13e maand geen toegang meer tot de lessen. Wil je na een paar jaren weer lid worden, dan begin je bij het begin en voor het bedrag dat op dat moment geldt.

Je krijgt een lijst met materialen met adressen waar je het kunt aanschaffen en een deel van de materialen kunnen bij mij worden aangeschaft. In de minicursus 'de vier schatten van de studeerkamer' krijg je uitleg over het gebruik van alle materialen. Als je al materialen hebt, dan kijken we samen wat je kunt gebruiken.

Helaas is dit niet mogelijk. Het geeft mij teveel administratief werk. Als je werkelijk mee wilt doen, leg dan ieder maand een vast bedrag opzij, zodat je over een half jaar of een jaar het bedrag wel in een keer kunt betalen.

Het lidmaatschap is voor een jaar. Als je tijdens de eerste maand ontdekt dat het toch niet is wat je ervan had verwacht, dan kun je om een terugbetaling vragen. Dit mag zonder reden van opgave. Het moet wel voor aanvang van de volgende maand gebeuren.