Je kunt je inschrijven totdat de tellers op 0 staan

0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Days
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Hours
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Minutes
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
0
0
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
Seconds

Wat is de Zwarte Inkt Club?

Ik ben zo blij dat ik sumi-e weer opgepakt heb, maar bovenal ben ik erg blij dat ik me voor de Zwarte Inkt Club heb aangemeld. Ik kijk iedere maand weer uit naar het werkboek en de opdracht met alle duidelijke uitleg en filmpjes.  Ik heb de afgelopen maanden zoveel geleerd, zo prettig dat je ook wat meer verteld over de historie, manier van compositie etc.

Chantal

Een jaar online lessen heeft mij meer kennis en resultaat opgeleverd dan in voorgaande jaren. Je uitgebreide manier van een les opbouwen is vernieuwend en geeft veel beter resultaat, ik spreek enigszins uit ervaring. Hiervoor wil ik je graag bedanken!

Yolande

Voor wie is de Zwarte Inkt Club?

Het online platform voor beginners en gevorderden op het gebied van inktstreken met penseel!

De club geeft de mogelijkheid om online kennis en vaardigheden van een eeuwenoude Japanse kunstvorm  
op een moderne manier te leren.

Het maakt niet uit of je net begint of dat je je kennis en vaardigheden wilt uitbreiden of oppoetsen. Als clublid heb je (zolang je lid blijft) onbeperkt toegang tot een serie cursussen, geschikt voor ieders niveau. 'De vier schatten van de studio' is een minicursus waarbij penseel, inktstaaf, inktsteen en papier extra aandacht krijgen. Bij de minicursus 'Mooie Streken' maak je kennis met diverse inktstreken die je gelijk kunt oefenen en toepassen.

En dan zijn er de maandelijkse lessen. I.p.v. langdurig dezelfde penseelstreek te moeten blijven herhalen, krijg je iedere maand weer andere oefeningen. Bij deze oefeningen verbeter je de vaardigheden van de basisstreken, terwijl je nieuwe onderwerpen leert maken. In een jaar krijg je ruim 150 korte instructievideo's. Daarnaast kun je iedere maand een uur meedoen met een interactieve les.

Werk van verschillende clubleden

Wat kun je verwachten van de Zwarte Inkt Club?

We hebben een druk leven. De club is zo ingericht dat je zelf kunt plannen wanneer je de cursussen wilt volgen. En zolang je lid blijft, zijn deze cursussen toegankelijk. Alleen de interactieve Zoom-les (een keer per maand op een maandagavond van 20.00 - 21.00 uur), zet je in je agenda... maar komt het niet goed uit, dan kun je altijd nog de opname achteraf terugkijken.

Het jaarprogramma is opgedeeld in maandelijke modules. En in deze modules zitten weer losse lessen.  Iedere maand komen op de 1ste van de maand nieuwe oefenlessen beschikbaar. Op de 15de kun je de uitleg van de nieuwe opdracht bekijken. En aan het eind van de maand is er een interactieve les. Natuurlijk is er bij elke les een  werkboek, waarin je alles terug kunt vinden. Dit werkboek kun je downloaden.

Je leert nieuwe vaardigheden en technieken op het gebied van het Japans inktschilderen. Wanneer je regelmatig oefent, kun je merken dat niet alleen je streken beter worden, maar  ook je houding, ademhaling en innerlijke rust zal duidelijk in positieve zin veranderen.

De club zou geen club zijn als je niet met andere leden kennis en ideeën kunt uitwisselen. Dit kan bij de discussies van de lessen en in de besloten community.

Wie ben ik?

Ik ben Astrid Menick en geef ruim veertig jaar cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en creativiteit. Mijn passie is om de kennis die ik heb opgedaan door te kunnen geven aan anderen. In de loop der jaren heb ik mijn eigen manier ontwikkeld om mijn ervaring en kennis op een toegankelijke en uitdagende wijze over te dragen.  

Rond mijn veertigste heb ik een burn-out gekregen. Ik heb daarna het tekenen en schilderen weer opgepakt. Op zoek naar iets nieuws kwam sumi-e, het Japans inktschilderen, in mijn leven. Het beoefenen van sumi-e geeft rust in mij. Ik ben begonnen met het geven van sumi-e  lessen bij de Volksuniversiteit in Groningen, toen Kalpa-sensei stopte met lesgeven. Yumi-sensei heeft mij shodou, de Japanse kalligrafie geleerd. Verder heb ik het certificaat van de International Sumi-e Association in 2020 behaald. De afgelopen jaren heb ik meerdere keren meegedaan aan een groepexposities in Tokyo. Informatie over sumi-e en shodou , kun je terugvinden op mijn site zwarte-inkt.nl

Oefen 12 maanden
de basisstreken van sumi-e ,
maak mooie opdrachten en
laat je inspireren door anderen

Voor een jaar betaal je nu €240,00

Aanmelden is alleen mogelijk in de eerste week van januari of juli. Daarna gaan de deuren weer dicht.

Jaarprogramma

€ 240,00

  • Maandelijks een werkboek
  • Meer dan 150 video's met oefeningen en een opdracht
  •  Iedere maand een live online les via Zoom
  • Als bonus krijg je de cursussen 'Mooie Streken' en de 'Vier Schatten van de Studio' erbij.

Betalen kan met iDeal, Bancontact, bankoverschrijving of contant.

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet voor mezelf spreek wanneer ik Astrid-sensei ontzettend bedank voor dit mooie schilderavontuur. Nogmaals dank

Corina

Bedankt voor weer een fantastisch jaar met sumi-e lessen. De "Zwarte Inkt Club Plus"-groep was perfect voor mij nu het werk weer is opgepakt en we het drukker lijken te hebben dan ooit. Het stelt me in staat om elke maand iets nieuws uit te proberen zonder schuldgevoelens of stress door achterop te raken. Je online cursussen zijn echt uitzonderlijk - zo goed doordacht en ontworpen om het meeste uit de digitale media te halen - ik heb geen andere cursus gezien die half zo goed is!

Kim

Veelgestelde vragen (FAQ)

Nee, de oefeningen zijn geschikt voor als je beginner bent of juist meer ervaring hebt. Het gaat iedere keer weer om het herhalen en blijven oefenen. Er zijn opdrachten voor verschillende niveau's.

De Zwarte inkt Club begint met een jaarprogramma waarin je samen met anderen de basisstreken van het Japans inktschilderen gaat ontdekken, leren, oefenen en gebruiken. Iedere maand krijg je een nieuw werkboek met video's met oefeningen (dag 1) en een opdracht (dag 15). Als je na het eerste jaar verlengt, dan krijg je toegang tot een bibliotheek van verschillende onderwerpen om je ervaring en kennis uit te breiden. Je kunt online vragen stellen en je werk delen voor feedback. Aan het eind van de maand kun je een uur 'live' meedoen met een interactieve Zoom-les.

Jazeker, zolang je lid blijft zijn alle lessen te herhalen. De een vindt het leuker om de lessen samen met de anderen te maken en de ander doet het liever in zijn of haar eigen tempo.

Dat is helemaal aan jou en aan hoe intensief jij de trainingen gaat volgen en toepassen! Maar het minimum per les en per opdracht is zeker 2 uur.

Je leert de techniek van sumi-e in relatie tot de Japanse kalligrafie. Japanse kalligrafie is op zichzelf  een pittige studie. Momenteel is de club vooral gericht op het Japans inktschilderen. Je krijgt wel schrijfoefeningen die uit de Japanse kalligrafie zijn ontstaan en bij sumi-e gebruikt worden.

De onderwerpen zijn gevarieerd en hebben met de natuur te maken. Deze onderwerpen komen uit de 'Mosterdzaadtuin, Handboek van de Schilderkunst'. Zo kun je na een jaar de vier belangrijkste onderwerpen de bamboe, chrysant, pruimenbloesem en  orchidee maken.

Iedere sensei heeft een eigen manier van lesgeven. Het kan zijn dat jij het op een andere manier hebt geleerd. Ben je al een manier gewend dan kun je je zelf uitdagen door iets nieuws te leren. Of je kiest voor de gemakkelijke weg en blijft doorgaan op de wijze die jij kent. Kijk zelf wat je het prettigst vind.

Juist niet! Japans inktschilderen is meer dan alleen een techniek. Je leert ook om te gaan met innerlijke balans, bewust ademhalen, in de stroom van het ‘hier en nu’ zijn, aandacht en focus, (levensenergie) flow en bewustzijn en het loslaten van spanning in je lichaam. Daarnaast ontdek je meer over innerlijke kwaliteit en verstilling.

Het eerste jaar krijg je alle basisstreken. Wanneer je het hele jaar hebt doorlopen, kun je door blijven gaan. Je krijgt behalve toegang tot een bibliotheek van verschillende onderwerpen ook nog iedere maand een nieuw onderwerp. Alle lessen blijven, zolang je lid blijft, tot je beschikking. 

Nee, aan het eind van je abonnement krijg je bericht of je wilt verlengen. Dit gebeurt niet automatsch. Verleng je niet, dan heb je m.i.v. de 13e maand geen toegang meer tot de lessen. Wil je na een paar jaren weer lid worden, dan begin je bij het begin en voor het bedrag dat op dat moment geldt.

Je krijgt een lijst met materialen met adressen waar je het kunt aanschaffen en een deel van de materialen kunnen bij mij worden aangeschaft. In de minicursus 'de vier schatten van de studeerkamer' krijg je uitleg over het gebruik van alle materialen. Als je al materialen hebt, dan kijken we samen wat je kunt gebruiken.

Helaas is dit niet mogelijk, het wordt dan te duur. Als het bedrag een probleem is en je werkelijk mee wilt doen, leg dan ieder maand een vast bedrag opzij, zodat je over een half jaar of een jaar het bedrag wel in een keer kunt betalen.

Het lidmaatschap is voor een jaar. Als je tijdens de eerste maand ontdekt dat het toch niet is wat je ervan had verwacht, dan kun je om een terugbetaling vragen. Dit mag zonder reden van opgave. Het moet wel voor aanvang van de volgende maand gebeuren.